11_10

Перекладач - професія від Бога

30 вересня, коли весь християнський світ відмічає іменини Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, ми, перекладачі, святкуємо своє професійне свято.
У світі, де нічого не трапляється просто так, сам факт того, що у цей день припадає саме наше професійне свято, змушує замислитися над покликанням перекладача, його роллю і обов'язками.
Мабуть, притчу про Вавілонську вежу памятають усі. Тоді вперше люди через свій непослух втратили можливість розуміти один одного і почали розмовляти різними мовами.
Можливість розмовляти різними мовами - це дар Святого Духа, що вперше був даний після воскресіння Ісуса Христа Апостолам та Його Матері Марії, щоб вони могли проповідувати Слово Боже між усіма народами.
Сьогодні ми також маємо можливість володіти більш, ніж однією мовою. Докладаючи чималих зусиль, ми крок за кроком поглиблюємо свої знання не лише слів, граматики, але й культури певних народів. Ми стаємо посередниками і безпосередніми представниками своєї культури перед величезною кількістю інших. Мабуть, і відношення до професії повинно бути відповідним.
По-перше, не треба боятися, що не зможете справитися. Докладайте максимум зусиль, готуйтеся, шукайте, запам'ятовуйте, адже люди Вам вірять.
По-друге, завжди пам'ятайте, що з Вами Бог, який завжди готовий прийти на допомогу. Ваша надія на Нього стане Вам завжди у великій пригоді.    
І по-третє, перекладачем може бути лише та людина, яка справді любить іноземні мови, і якій подобається допомагати людям зрозуміти одне одного.
І останнє, перекладаючи, будьте мудрими, як Софія! Згладжуйте гострі слова, не перекладайте слово у слово, донесіть думку, емоцію, щирість і, звичайно, всю необхідну інформацію.
З святом Вас!  Бажаю Вам море цікавої роботи, добрих, чесних і всепробачаючих замовників, а також здоров'я і успіхів у всіх починаннях!

Немає коментарів:

Дописати коментар