13_11

Англійська граматика - не вища математика!
    Чи подобається Вам дивитися фільми англійською? А вчити правила граматики англійської мови? Якщо на перше питання дехто може дати позитивну відповідь, то на друге навряд чи знайдеться хоч хтось, хто може сказати, що вчить правила з великим задоволенням!
    Граматичні правила - як табличка множення, раз вивчиш - і все життя користуєшся. От тільки вивчити як? Шкільна програма на вивчення граматики англійської мови не розрахована, після неї в голові залишаються лише уламки мудрих наукових висловів. Залишається два варіанти - з допомогою репетитора і самостійно. Звичайно, з репетитором краще, тоді є хоч якийсь стимул, щось вивчити, зробити і потім з кимось перевірити... Проте на репетитора треба час і гроші, яких у нас завжди не вистачає!
    Самостійне вивчення англійської теж має свої мінуси - воно переважно не має чіткої мотивації, несистематичне і з часом зводиться на повну бездіяльність. Найбільше в цьому випадку страждає граматика, оскільки ні інтернет, ні граматичні довідники не можуть подати граматику так, щоб вона виглядала хоч трохи привабливіше. Викладачі англійської часто жаліються на відсутність хороших посібників для вивчення граматики англійської мови. По якій літературі ми вчимось?
  1. Верба - без картинок, без табличок, більше схожа на конспект шкільного вчителя.
  2. Голіцинський - знову ж таки чорно-білий текст, правда вже з табличками, ця книжка мені чомусь нагадує шкільний збірник задач з фізики. А Вам?
  3. Каушанська - незамінна помічниця всіх, хто вчиться на факультетах англійської мови і перекладу. Матеріалу тут аж надто багато, та й сама книжка виглядає так, наче вона виготовлена з газет двадцятирічної давності.
  4. Мерфі - хороший тренажер для підготовки до тестів. Недоліком є те,  що підручник написаний повністю англійською. Тобто він розрахований на людей, які вже вільно почувають себе у англійській мові і її термінології.
  Ці книжки є дуже корисними і потрібними, проте вони розраховані на вузьке коло читачів, оскільки написані суто в науковому стилі (1, 2, 3) або повністю англійською(4). Для того, щоб коло читачів було широким, стиль викладу матеріалу має бути науково-популярним, який передбачає безпосередню орієнтацію на читача, наявність різноманітних засобів створення образності і цікавості.
    Робота над даним блогом з часом плавно перейшла у роботу над підручником по граматиці англійської мови. До неї увійшла теорія, подана приблизно так, як у даному блозі, але дещо компактніше, разом з нею подані завдання на перевірку, а також по два варіанти текстів до основних тем. Завершується книжка відповідями з поясненнями, як до завдань, так і до тестів. Книжка була видана у Івано-Франківську. На сторінках книжки Ви знайдете 28 уроків граматики англійської мови, викладених у цікавій і доступній формі.  З питань придбання пишіть на електронну пошту yulialetter@gmail.com. Пишіть, перевіряю пошту щодня;) Можлива відправка Новою поштою чи Укрпоштою. Чекаю ваших листів:)

    Мета цього блогу - подати основні правила граматики англійської мови цікаво і зрозуміло. Тут Ви знайдете англійську граматику у таблицях, схемах, картинках і анекдотах. Якщо Ви вивчаєте англійську мову самостійно, почніть з першого уроку.  Не беріться за все відразу - на день досить відкривати один урок. Також намагайтеся більше читати і думати англійською мовою, а також дивитися якісні цікаві фільми англійською:)
Перекладачам і лінгвістам пропоную також такі статті:
1. Робота, яка завжди поруч.
2. Перекладач - професія від Бога.
3. Перекладач XXI століття.
Якщо Вам щось сподобалось, не сподобалось, помітили помилки чи неточності, напишіть про це, будь ласка, в коментарях до уроків!


Немає коментарів:

Дописати коментар