11_11

Урок 25. Дієслова, що не вживаються у Continuous

У Continuous не можуть використовуватися дієслова, що не позначають процес. За правилами англійської граматики процес не може бути виражений дієсловами, що позначають сприйняття:
  • фізичне (see, hear, notice, feel)
  • емоційне (love, hate, like, respect, need)
  • розумове (know, consider, remember).
Граматичні довідники часто містять готові переліки дієслів, що не вживаються у Continuous. Проте іноді ці ж таки слова можна побачити у реченнях з тривалим часом. Як не помилитися? Перш за все, треба дивитися по змісту речення. Наприклад, коли слово see у реченні означає не бачити, а зустрічатися, можна використовувати його у формі Continuous. - I am seeing Mike next Sunday.

Завдання
Щоб запам'ятати дієслова, з якими форма Continuous у більшості випадків не вживається, візьміть аркуш паперу, накресліть табличку  з трьох колонок,  і запишіть наступні слова, розділяючи за критерієм фізичного, емоційного або розумового сприйняття. При потребі використовуйте словник.


Аdore, care, consider, desire, detest, dislike, envy, fancy, fear, feel, hate, hear, hope, imagine, know, like, love, mind, need, notice, prefer, presume, regret, remember, respect, see, smell, taste, understand.

2 коментарі: