11_10

Урок 12. Множина іменників: -s чи -es?



Абсолютна більшість іменників англійської мови утворюють множину за допомогою додавання закінчення –s: dog – dogs, book – books. Проте іменники, які закінчуються на особливі букви, запозичені іменники та кілька давньоанглійських іменників утворюють множину по-іншому.

Цього разу ми розглянемо саме особливі букви, після яких іноді використовують закінчення -es. До цих букв відносяться: -ch, -sh, -s, -z, -x, - f(e), - o, -y. Як їх запам'ятати? Просто вивчіть одне простеньке речення "X, Y or Z - children should say flat" - особливого смислового навантаження воно не несе, проте у потрібний момент нагадає, що перші букви усіх слів цього речення у більшості випадків хочуть закінчення -es.

Якщо слово закічується на -ch, -sh, -s, -z, -x, то множина завжди утворюється за допомогою закінчення –es: bench – benches, brush – brushes, glass – glasses, quiz – quizzes, box – boxes.


Якщо іменник закінчується на букви -f (е), -o, -y то множина незавжди утворюється за допомогою закінчення –es. Множину іменників, що закінчується на букви -f (е)і множину іменників, що закінчуються на -o, -y розглянемо у наступних уроках.

Немає коментарів:

Дописати коментар